Prajitura cu sirop de ananas

Printeaza

Prajitura cu sirop de ananas din: unt, zahar, suc de ananas, faina, amidon, praf de copt, migdale, sare, oua, zahar pudra, smantana si rondele de ananas.

Prajitura_cu_sirop_de_ananas

 

Ingrediente:

  • 150 g unt moale
  • 150 g zahăr
  • 80 ml suc de ananas
  • 200 g făină
  • 70 g amidon
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 50 g migdale măcinate
  • sare
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 120 ml smântână
  • 6 rondele de ananas

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, se topesc 25 g unt. Se adaugă 80 g zahăr şi 1 lingură suc de ananas şi se lasă să fiarbă la foc moale 1- 2 min., până ce se topeşte zahărul.

Se amestecă făina cu amidon, praf de copt, migdale şi un praf de sare.

Se bat 125 g unt cu zahăr pudră; se înglobeză pe rând ouăle şi se bate. Se înglobează amestecul de făină, alternând cu smântână. Se împarte aluatul în două.

Se încinge cuptorul la 180° C. Siropul de ananas se repartizează în 2 forme de tort unse (16 cm diametru).

In fiecare formă se aşeaza câte o rondea de ananas şi se acoperă cu câte o treime de aluat.

Deasupra se aşează încă o rondea de ananas şi se acoperă cu încă o treime de aluat.

Se aşază în forme restul de felii de ananas şi aluatul. Se coace prăjitura la cuptor 25-30 min.

Intre timp, restul de suc de ananas se fierbe cu 80 g zahăr, cca 3 linguri de apă, la foc iute.

Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcească în forme 10 min; se răstoarnă pe un grătar.

Se înţeapă cu o ţepuşă de lemn şi se stropesc cu siropul de ananas. Se servesc călduţe.

 

Prajitura cu sirop de ananas

Prajitura_cu_sirop_de_ananas

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.