Prajitura cu sirop de ananas
PrinteazaPrajitura cu sirop de ananas din: unt, zahar, suc de ananas, faina, amidon, praf de copt, migdale, sare, oua, zahar pudra, smantana si rondele de ananas.
Ingrediente:
- 150 g unt moale
- 150 g zahăr
- 80 ml suc de ananas
- 200 g făină
- 70 g amidon
- 2 linguriţe praf de copt
- 50 g migdale măcinate
- sare
- 150 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 120 ml smântână
- 6 rondele de ananas
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, se topesc 25 g unt. Se adaugă 80 g zahăr şi 1 lingură suc de ananas şi se lasă să fiarbă la foc moale 1- 2 min., până ce se topeşte zahărul.
Se amestecă făina cu amidon, praf de copt, migdale şi un praf de sare.
Se bat 125 g unt cu zahăr pudră; se înglobeză pe rând ouăle şi se bate. Se înglobează amestecul de făină, alternând cu smântână. Se împarte aluatul în două.
Se încinge cuptorul la 180° C. Siropul de ananas se repartizează în 2 forme de tort unse (16 cm diametru).
In fiecare formă se aşeaza câte o rondea de ananas şi se acoperă cu câte o treime de aluat.
Deasupra se aşează încă o rondea de ananas şi se acoperă cu încă o treime de aluat.
Se aşază în forme restul de felii de ananas şi aluatul. Se coace prăjitura la cuptor 25-30 min.
Intre timp, restul de suc de ananas se fierbe cu 80 g zahăr, cca 3 linguri de apă, la foc iute.
Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcească în forme 10 min; se răstoarnă pe un grătar.
Se înţeapă cu o ţepuşă de lemn şi se stropesc cu siropul de ananas. Se servesc călduţe.
Prajitura cu sirop de ananas
Pofta buna!