Prajitura cu sirop de cafea
PrinteazaPrajitura cu sirop de cafea din: oua, zahar, faina, amidon, cacao, praf de copt, apa, zahar, zahar vanilinat, cafea, lapte, amidon, frisca, cacao, sirop de ciocolata.
Ingrediente:
pentru blat:
- 5 oua
- 150 g zahar
- 100 g faina
- 50 g amidon
- 20 g cacao
- 1/2 pliculet praf de copt
pentru siropul de cafea:
- 80 ml apa
- 100 g zahar
- un plic zahar vanilinat
- 50 ml cafea foarte tare
pentru crema:
- 500 ml lapte
- 4 linguri amidon
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 70 g zahar tos
- 200 ml frisca lichida rece
pentru decor:
- o lingura cacao
- sirop de ciocolata
Mod de preparare:
Pentru blat, albuşurile se bat cu o treime din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile se freacă cu restul zahărului până ce se obţine o cremă albă. în această cremă se adaugă spuma de albuş.
Făina, praful de copt, amidonul si cacaua se amestecă si se cern în amestecul de la punctul de mai sus.
Se amestecă delicat şi nu foarte mult timp căci blatul va cădea. Se toarnă într-o formă unsă cu unt si tapetată cu făină si se coace 20 de minute.
Se face siropul prin fierberea apei cu zahărul şi zahărul vanilinat şi, după ce acesta s-a topit, se adaugă cafeaua. Se lasă deoparte.
Se prepară crema pentru care amidonul se desface în puţin lapte rece, iar restul laptelui şi zahărul tos şi vanilinat se pun pe foc.
Când fierbe, se trage de pe foc şi se pune amidonul. Se pune din nou pe foc pentru un clocot, se retrage de pe aragaz şi se amestecă energic pentru a se răci. Apoi, se bate frişca si se amestecă în crema fiartă.
Blatul se taie în două părţi, una se aşază pe un platou şi se însiropează cu siropul de cafea.
Se pune jumătate din cantitatea de cremă, se asază al doilea blat care se însiropează si se finisează cu restul cremei.
Se dă la rece pentru 3 ore si se serveşte presărată cu cacao cernută si sirop de ciocolată.
Prajitura cu sirop de cafea
Pofta buna!
Prajitura asta merge la o cafea :))