Prăjitură cu sirop si piure de căpşune

Printeaza

Prăjitură cu sirop si piure de căpşune din: faina, zahar pudra, unt, ou, praf de copt, sare, apa, caspune.

 

Ingrediente:

  • 225 g făină
  • 150 g zahăr pudră
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • sare
  • 1 pahar apă rece
  • 500 g căpşune

 

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu 1 lin­gură de zahăr şi praful de copt. Adaugi şi apa, picătură cu picătură, apoi oul bătut.

Aluatul trebuie să fie moale. întinzi o foaie de 2-3 cm grosime, o pui într-o tavă şi o coci la foc potri­vit pentru 10 minute.

După ce foaia s-a copt, o tai în jumătate. Speli căpşunele, le amesteci cu 3 linguri de zahăr şi le laşi deoparte 15 minute.

Le scurgi apoi de zeama pe care şi-au lăsat-o, le pasezi şi întinzi piureul peste jumătate de foaie, apoi aşezi foaia rămasă.

Zeama rămasă de la căpşune o amesteci cu zahărul rămas şi fierbi siropul până se leagă, îl laşi să se răcească, apoi îmbraci prăjitura.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajiturele insiropate din crema de lamaie

Prajitura insiropata cu iaurt 

Prajitura insiropata cu iaurt din: oua, iaurt, zahar, faina, praf de copt, ulei, suc de lamaie. Ingrediente: 3 ouă 125 g iaurt 2 pahare zahăr 3 pahare făină un plic praf de copt un plic zahăr vanilat 1/2 pahar ulei fulgi de nucă de cocos Pentru sirop: 300 ml apă 300 g zahăr 2 linguri […]

 

Prajitura de lamaie cu sirop de limoncello

Prajitura de lamaie cu sirop de limoncello

Prajitura de lamaie cu sirop de limoncello din: unt, zahar, oua, malai, migdale, praf de copt, lamaie, limoncello. Ingrediente: 50 g de unt 250 g de zahăr fin 3 oua 100 g de mălai fin 250 g de migdale măcinate 1 linguriţă praf de copt coaja rasă de la 3 lămâi sucul de la 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.