Prajitura cu sirop
PrinteazaPrajitura cu sirop din: faina, oua, apa, margarina, ulei de masline, zahar pudra, suc de lamaie, sare.
- 90 g faina
- 4 oua
- 170 ml apa plus 3 linguri
- 2 linguri margarina topita
- 120 ml ulei de maslineeu nu inteleg nic
- 240 g zahar pudra
- o lingurita suc de lamaie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Intâi se prepară siropul pentru care, într-o crăticioară, se pun pe foc zahărul, 170 ml apă si sucul de lămâie. Se amestecă până ce zahărul este topit si se lasă la fiert aproximativ 10 minute până ce se obţine un sirop gros. Se trage de pe foc si se lasă să se răcorească.
Pentru aluat, margarina se pune într-o crăticioară, se lasă să se topească, se adaugă 3 linguri de apă si un praf de sare. Se lasâ să clocotească si apoi se pune toată făina odată. Se amestecă energic până ce se obţine un aluat. Se lasă la răcit şi apoi se încorporează pe rând ouăle.
Din aluat se rup mici bucăţi care se modelează sub formă de suluri peste care se trece mânerul unui cuţit pentru a-i da un aspect estetic.
Uleiul se încinge într-o tigaie si se prăjesc sulurile de aluat. După prăjire, toate sulurile se trec prin sirop si se asază pe un platou.
Prajitura cu sirop
Pofta buna!