Prăjitură cu smântână, caise si capsune

Printeaza

Prăjitură cu smântână, caise si capsune din: caise, capsune, oua, sare, smantana, faina, zahar pudra, praf de copt, zahar pudra cu aroma de vanilie, unt.

 

Ingrediente:

  • 1/2 kg fructe (caise sau prune si capsune)
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 g smantana
  • cate 250 g faina si zahar pudra
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • cate 10 g unt si faina pentru tava

 

Mod de preparare:

Speli fructele, le cureţi şi le tai în jumătăţi. Freci spumă zahărul şi sarea cu ouăle, până când se dizolvă cristalele.

Adaugi treptat smântână, alternând cu făina cernută împreună cu praful de copt. Omogenizezi aluatul.

Torni aluatul într-o tavă de 25×35 cm, unsă cu unt şi presărată cu făină.

Treci fructele prin făină şi le presari cât mai uniform peste prăjitură. Dacă foloseşti caise ori prune, aşezi jumătăţi de fructe cu partea în care a fost sâmburele în sus. Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

O laşi să se răcească în formă, după care o porţionezi şi o presari cu zahărul pudră.

 

Prăjitură cu smântână, caise si capsune

Prajitura_cu_smântâna_caise_si_capsune

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.