Prăjitură cu smântână, caise si capsune
PrinteazaPrăjitură cu smântână, caise si capsune din: caise, capsune, oua, sare, smantana, faina, zahar pudra, praf de copt, zahar pudra cu aroma de vanilie, unt.
Ingrediente:
- 1/2 kg fructe (caise sau prune si capsune)
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 200 g smantana
- cate 250 g faina si zahar pudra
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
- cate 10 g unt si faina pentru tava
Mod de preparare:
Speli fructele, le cureţi şi le tai în jumătăţi. Freci spumă zahărul şi sarea cu ouăle, până când se dizolvă cristalele.
Adaugi treptat smântână, alternând cu făina cernută împreună cu praful de copt. Omogenizezi aluatul.
Torni aluatul într-o tavă de 25×35 cm, unsă cu unt şi presărată cu făină.
Treci fructele prin făină şi le presari cât mai uniform peste prăjitură. Dacă foloseşti caise ori prune, aşezi jumătăţi de fructe cu partea în care a fost sâmburele în sus. Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
O laşi să se răcească în formă, după care o porţionezi şi o presari cu zahărul pudră.
Prăjitură cu smântână, caise si capsune
Pofta buna!