Prajitura cu smantana
PrinteazaPrăjitură cu smantana din: ulei, smantana, zahar, lamaie, sare, faina, amoniac, gem de caise, zahar.
- 10 linguri de ulei
- 10 linguri de smântână
- 10 linguri de zahăr
- o jumătate de lămâie
- sare
- 500 g făină
- o jumătate de linguriţă de amoniac
- 200 g gem de caise (sau de măceşe, piersici, porumbe)
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se bate smântână cu telul, se toarnă uleiul treptat, apoi se adaugă câte o lingură de zahăr astfel încât amestecul să arate ca o smântână groasă. Se pune un praf de sare, apoi se rade coajă de la o
jumătate de lămâie şi se stinge amoniacul cu zeamă de lămâie. Se amestecă uşor cu o lingură, după care se pune făină cernută şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se împarte aluatul în două părţi egale şi se întind foi de mărimea tăvii de plăcintă.
Se pun într-o tavă neunsă, cu gem de caise între ele şi puţină coajă de lămâie. Se coc la foc iute, se răcesc în tavă şi se taie în forme geometrice înainte de a se pune prăjiturile pe platou, direct în tava în care s-au făcut.
Prajitura cu smantana
Poftă bună!
O sa incerc si eu prajitura cu smantana, sa vad daca-mi iese