Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz
PrinteazaPrajitura cu smochine si fulgi de ovaz din: unt, zahar, faina, sare, smochine, esenta de vanilie, fulgi de ovaz.
Ingrediente:
- 225 g unt
- 175 g zahăr
- 300 g făină
- un praf de sare
- 500 g smochine
- o linguriţă esenţă vanilie
- 70 g fulgi de ovăz
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul si vanilia. Se adaugă făina si sarea, amestecând până la obţinerea unui aluat omogen.
Din aluat se opreşte o treime, iar restul se pune într-o formă de copt unsă si tapetată cu făină.
Smochinele se trec prin maşina de tocat si se întind peste aluatul din tavă. Se amestecă apoi aluatul oprit cu fulgii de ovăz.
Se repartizează cu degetele al doilea amestec si se dă la cuptor 45 de minute.
După ce se răceşte complet, se taie.
Prajitura cu smochine si fulgi de ovaz
Pofta buna!