Prajitura cu smochine si mac
PrinteazaPrajitura cu smochine si mac din: smochine uscate, caise uscate, lamaie, portocala, banane, mac, unt si miere.
- 500 g smochine uscate
- 200 g caise uscate 200 g nuci pisate
- 1 lamaie
- 1 portocala
- 2 banane
- 150 g mac
- 100 g unt
- 50 g miere
Mod de preparare:
Treceţi prin maşina de tocat smochinele fără sâmburi şi caisele. Puneţi-le într-un castron şi stoarceţi deasupra lămâia şi portocala, după ce aţi ras mai întâi coaja. Amestecaţi bine ingredientele, adăugând nucile.
Trebuie să obţineţi o compoziţie mai tare din care săîntindeţi 2 foi egale, cu grosimea de un deget. Dacă pasta este prea moale, puteţi adăuga mai multe nuci măcinate. Pentru cremă, amestecaţi bananele curăţate de coajă cu macul dat prin maşina de măcinat, cu untul şi mierea.
Omogenizaţi bine amestecul. Puneţi o foaie de curmale pe o tavă, deasupra întindeţi un strat uniform de cremă şi deasupra puneţi altă foaie, pe care presaţi-o puţin pentru a se aşeza bine peste cremă.
Presăraţi cu zahăr praf şi puneţi prăjitura la frigider pentru 2 ore cel puţin. Tăiaţi-o numai înainte de servire.
Prajitura cu smochine si mac
Pofta buna!
Ce-mi place prajitura asta cu smochine