Prăjitură cu sos de căpşuni

Printeaza

Prajitura cu sos de capsuni din: lapte, sare, gris, ou, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, suc de lamaie, unt, pesmet, capsuni, gem de capsuni, zahar si amidon.

Ingrediente:

aluat:

  • 500 ml lapte
  • sare
  • 120 g griş
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • 2 pachete zahăr vanilat
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 lingură suc de lămâie
  • unt şi pesmet pentru tavă

sos de căpşuni:

  • 200 g căpşuni
  • 50 g gem de căpşuni
  • 100 ml apă
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de amidon

 

Mod de preparare:

fierbe laptele cu un vârf de sare. Amestecând con¬stant, se adaugă grişul şi se fierbe la foc mic timp de 3 minute. ia cratiţa de pe foc.

amestecă gălbenuşul, zahărul, zahărul vanilat şi albuşul bătut spumă şi se încorporează în compoziţia de griş.

asezonează cu sucul şi coaja de lămâie.  Se unge cu unt o tavă şi se presară cu pesmet. Se întinde compoziţia şi se dă la cuptor.

coace timp de 30 de minute, la 160° C.  scoate şi se lasă să se răcească, apoi se scoate din tavă şi se taie în pătrate.

spală căpşunile şi se taie bucăţele. incălzeşte gemul într-o tigaie. Se adaugă apa şi se încorporează şi bucăţelele de căpşuni.

pune zahărul şi se lasă puţin pe foc. Se subţiază sosul cu amidonul amestecat în prealabil în puţină apă.

 

Prăjitură cu sos de căpşuni

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.