Prajitura spaniola cu lamaie si frisca
PrinteazaPrajitura spaniola cu lamaie si frisca din: ulei, ou, otet, praf de copt sau bicarbonat, apă călduţă, faina, rahat, unt, zahăr vanilinat, lamaie, frisca.
Ingrediente:
- 1 pahar ulei
- 1 gălbenuş
- 1 lingură oţet
- 1 vârf de cuţit praf de copt sau bicarbonat
- 1/2 pahar apă călduţă
- făină
- 100 g rahat
- 1 lingură unt pentru formă
Pentru sirop şi decor:
- 1 pahar apă
- 1 pahar zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 lămâie
- 100 g frişcă
Mod de preparare:
Mixezi într-un castron uleiul, gălbenuşul, apa călduţă şi oţetul, apoi încorporezi treptat făină şi praful de copt, până obţii un aluat moale, de consistenţa unei smântâni mai groase.
Adaugi rahatul tăiat în cubuleţe şi omogenizezi. Pui aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, pe care, în prealabil, ai tapetat-o cu hârtie de copt unsă cu unt.
Coci aluatul timp de 35-40 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte frumos.
In timp ce prăjitura se află în cuptor, fierbi ingredientele pentru sirop la foc mic, până se mai îngroaşă. Adaugi la sfârşit coaja rasă de lămâie.
Când blatul s-a răcit, torni uniform siropul călduţ, cu lingura.
Aştepţi să se răcească, după care porţionezi prăjitura şi decorezi bucăţile cu frişcă şi cu bucăţi de rondele de lămâie, în prealabil trecute prin siropul gros.
Prajitura spaniola cu lamaie si frisca
Pofta buna!