Prajitura speciala cu nuca
PrinteazaPrajitura speciala cu nuca din: oua, ulei, miere, zahar, faina, amoniac, smantana, nuci, rom.
Pentru foi:
- două ouă
- 100 g ulei
- 100 g miere de albine
- 100 g zahăr
- făină cât cuprinde
- o linguriţă amoniac
Pentru cremă:
- 800 g smântână
- 3 cani nuci măcinate
- o cană de zahăr
- esenţa de rom
Mod de preparare:
Foile: se amestecă toate ingredientele si aluatul rezultat se împarte în trei părţi. Se fac trei foi care se coc pe fundul tăvii tapetate cu făină.
Foile se tin la copt circa 10 minute, fara sa se rumenească deasupra. Crema: smântana se bate cu zahărul, până se face frişca, apoi se amestecă împreună cu nuca măcinată şi esenţa de rom.
Prăjitura se lasă până a doua zi, cand se poate servi, glazurată cu ciocolată albă şi fulgi de ciocolată.
Poftă bună!