Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană
PrinteazaPrăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană
Ingrediente:
- 1 pachet margarină
- 200 g zahăr pudră + 13 linguri zahăr pudră
- 5 ouă
- 300 g biscuiţi simpli
- 300 g nucă
- 1 foaie de napolitană
Mod de preparare:
Freci spumă margarina cu 200 g zahăr pudră, încorporezi apoi pe rând gălbenuşurile, biscuiţii zdrobiţi şi nucile prăjite şi mărunţite. Frămânţi compoziţia până se omogenizează şi o întinzi peste foaia de napolitană.
Baţi apoi albuşurile spumă cu 8 linguri zahăr, pe baie de aburi. Separat, topeşti 5 linguri zahăr şi-l adaugi fierbinte, amestecând foarte repede, peste bezeaua de mai sus.
Intinzi apoi spuma de albuş peste „blatul” cu foaie de napolitană şi dai prăjitura la rece pentru o oră.
Când e gata o tai bucăţi cu un cuţit pe care-l treci neapărat prin apă rece.
Dacă nu faci aşa prăjitura ţi se va lipi de cuţit şi rişti să o rupi.
Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană
Poftă bună!