Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană

Printeaza

Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană

Ingrediente:

  • 1 pachet margarină
  • 200 g zahăr pudră + 13 linguri zahăr pudră
  • 5 ouă
  • 300 g bis­cuiţi simpli
  • 300 g nucă
  • 1 foaie de napolitană

 

Mod de preparare:

Freci spumă margarina cu 200 g zahăr pudră, încorporezi apoi pe rând gălbenuşurile, bis­cuiţii zdrobiţi şi nucile prăjite şi mărunţite. Frămânţi compoziţia până se omogenizează şi o întinzi peste foaia de napolitană.

Baţi apoi albuşurile spumă cu 8 lin­guri zahăr, pe baie de aburi. Separat, topeşti 5 linguri zahăr şi-l adaugi fierbinte, amestecând foarte repede, peste bezeaua de mai sus.

Intinzi apoi spuma de albuş peste „blatul” cu foaie de napolitană şi dai prăjitura la rece pentru o oră.

Când e gata o tai bucăţi cu un cuţit pe care-l treci neapărat prin apă rece.

Dacă nu faci aşa prăjitura ţi se va lipi de cuţit şi rişti să o rupi.

 

Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.