Prajitura cu spuma de branza si cocos
PrinteazaPrajitura cu spuma de branza si cocos din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, branza cremoasa, frisca, iaurt, gelatina, apa, fulgi de cocos.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 1/2 linguriţă praf de copt
Pentru spuma de brânză:
- 500 g brânză cremoasă
- 200 ml frişcă
- 100 g iaurt
- 100 g zahăr
- 5 g gelatină
- 3 linguri apă
- 1 lingură fulgi de cocos
Mod de preparare:
Bati ouale cu zaharul cam 10 minute până obţii o cremă albă. Tomi uleiul, în fir subţire, şi continui să mixezi.
Incorporezi făina, praful de copt şi amesteci încet cu o lingură, de jos în sus.
Tomi aluatul într-o tavă tapetată şi dai la cuptor 30 de minute, până trece testul scobitorii.
Intre timp, prepari spuma de brânză. Amesteci gelatina cu 3 linguri de apă rece, apoi o torni in iaurtul incalzit, in prealabil.
Baţi frişca rece şi o încorporezi îrr iaurt. Adaugi brânza, zahărul şi fulgii de cocos şi amesteci până se omogenizează.
Crema obţinută o tomi peste blatul răcit şi dai prăjitura la rece.
Incălzeşti smântână dulce, apoi o amesteci cu ciocolata mărunţită.
Amesteci până se topeşte ciocolata complet, apoi tomi glazura peste prăjitură şi o dai din nou la rece 3 ore.
Prajitura cu spuma de branza si cocos
Pofta buna!
Vreau si eu din prajitura asta 🙂