Prajitura cu spuma de ciocolata si pere
PrinteazaPrajitura cu spuma de ciocolata si pere din: unt, faina, zahar, oua, lapte, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, frisca, pere.
Ingrediente:
Pentru blat
- 250 g unt
- 100 g făină
- 150 g zahăr pudră
- 5 ouă
- 100 ml lapte
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 5 linguri bucăţele de ciocolată
Pentru spuma de ciocolată:
- 2 ouă
- 200 g ciocolată
- 50 g zahăr
- 200 ml frişcă
- 4 pere
Mod de preparare:
Mixezi făina cu ouăle, zahărul pudră, laptele şi untul până se omogenizează toate ingredientele.
Adaugi praful de copt şi esenţa de vanilie şi amesteci. La final, pui bucăţelele de ciocolată.
Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul bine încins 45-50 de minute.
Pentru spuma de ciocolată, separi albuşurile de gălbenuşuri.
Mixezi albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile cu restul.
Topeşti ciocolată pe baie de aburi, o amesteci cu gălbenuşurile.
La final, adaugi spuma de albuşuri şi frişca bătută, în prealabil. Dai crema la frigider 30 de minute.
Tai perele, le cureţi de seminţe şi cotor, le feliezi şi le pui peste blatul răcit.
Acoperi prăjitura cu crema de ciocolată şi o dai la frigider 3 ore înainte să o serveşti.
Prajitura cu spuma de ciocolata si pere
Pofta buna!
Buna ziua.Aveți o prăjitură postață,prăjitură cu spumă de ciocolată și pere,și am încercat să o fac de vreo trei ori și nu am reușit să o fac.De fiecare dată mi se taie aluatul pentru blat cel cu unt.Sigur ceva nu este explicat .Dacă se poate aș dori sa_-mi spuneți și mie acest secret.Va mulțumesc.