Prajitura cu spuma de ciocolata si pere

Printeaza

Prajitura cu spuma de ciocolata si pere din: unt, faina, zahar, oua, lapte, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, frisca, pere.

Ingrediente:

Pentru blat

  • 250 g unt
  • 100 g făină
  • 150 g zahăr pudră
  • 5 ouă
  • 100 ml lapte
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 5 linguri bucăţele de ciocolată

Pentru spuma de ciocolată:

  • 2 ouă
  • 200 g ciocolată
  • 50 g zahăr
  • 200 ml frişcă
  • 4 pere

 

 

Mod de preparare:

Mixezi făina cu ouăle, zahărul pudră, laptele şi untul până se omogenizează toate ingredientele.

Adaugi praful de copt şi esenţa de vanilie şi amesteci. La final, pui bucăţelele de ciocolată.

Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul bine încins 45-50 de minute.

Pentru spuma de ciocolată, separi albuşurile de gălbenuşuri.

Mixezi albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile cu restul.

Topeşti ciocolată pe baie de aburi, o amesteci cu gălbenuşurile.

La final, adaugi spuma de albuşuri şi frişca bătută, în prealabil. Dai crema la frigider 30 de minute.

Tai perele, le cureţi de seminţe şi cotor, le feliezi şi le pui peste blatul răcit.

Acoperi prăjitura cu crema de ciocolată şi o dai la frigider 3 ore înainte să o serveşti.

 

Prajitura cu spuma de ciocolata si pere

Prajitura_cu_spuma_de_ciocolata_si_pere

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Mihaela Georgescu

    Buna ziua.Aveți o prăjitură postață,prăjitură cu spumă de ciocolată și pere,și am încercat să o fac de vreo trei ori și nu am reușit să o fac.De fiecare dată mi se taie aluatul pentru blat cel cu unt.Sigur ceva nu este explicat .Dacă se poate aș dori sa_-mi spuneți și mie acest secret.Va mulțumesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.