Prajitura cu spuma si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu spuma si ciocolata din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, frisca, oua, zahar, fulgi de ciocolata, fructe.
pentru baza:
- 200 g ciocolata neagra cu peste 70% cacao
- 100 g ciocolata simpla cu lapte
- 75 g unt
- 400 ml frisca lichida
- 3 oua
- 100 g zahar
pentru spuma 2:
- 300 g fulgi de ciocolata
- 500 ml frisca lichida
pentru decor:
- 2 linguri zahar pudra
- fructe
Mod de preparare:
Pentru spuma de bază se topesc ciocolata şi untul şi se lasă deoparte.
Se mixează ouăle cu zahărul până ce se obţine un amestec albicios şi apoi se varsă peste ciocolată şi unt. Se continuă baterea.
Se bate frişca rece şi se amestecă în preparatul de la punctul 2.
Se amestecă uşor cu o spatulă şi apoi se repartizează în cercuri de metal aşezate pe o tavă.
Se dau la rece până se pregăteşte a doua spumă. Fulgii de ciocolată şi 100 ml frişcă lichidă se pun pe foc mic să se topească, amestecând.
Se bate restul de frişcă lichidă care trebuie să fie foarte rece pentru a se forma spuma necesară.
Se amestecă apoi în compoziţia de la punctul 3. Se toarnă în cercurile de metal care conţin cealaltă spumă şi se lasă la frigider cel puţin 4 ore. Se serveşte cu fructe şi zahăr pudră.
Prajitura cu spuma si ciocolata
Pofta buna!
Nu-mi place prajitura asta