Prajitura cu spuma de mere
PrinteazaPrajitura cu spuma de mere din: oua, zahar, faina, mere, suc de lamaie, zahar, frisca, gelatna, unt, frisca, gelatina, alune.
pentru blat:
- 2 oua
- 60 g zahar
- 60 g faina
pentru spuma de mere:
- 500 g mere
- sucul unei jumatati de lamaie
- 25 g unt
- 3 linguri zahar
- 160 ml frisca lichida
- 4 g gelatina
pentru sosul caramel:
- 50 g zahar
- 40 g unt semi sarat
- 200 ml frisca lichida
- 4 gelatina
pentru servit:
- 100 g alune prajite
Mod de preparare:
Pentru blat, se mixează gălbenuşurile cu zahărul, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă spuma peste crema de gălbenuşuri.
Se cerne făina direct în vas şi se amestecă uşor. în tava tapetată cu hârtie se pune aluatul, se întinde în cerc sau pătrat şi se dă la cuptor pentru 10-12 minute. Se lasă să se răcească şi apoi se reaşază foaia în tava de copt.
Pentru spuma de mere, se prepară gelatina, iar merele curăţate şi tăiate bucăţi se pun într-o tigaie cu untul, zeama de lămâie şi două linguri de zahăr.
Se acoperă şi se lasă pe foc 15 minute, pentru ca merele să devină fondante. Apoi, se mixează şi se amestecă cu gelatina.
Se amestecă bine şi se lasă să se răcească. Frişca şi o lingură de zahăr se bat şi se adaugă în amestecul de mere complet răcit.
Se pune peste blat, se nivelează şi se dă la congelator.
Pentru sosul caramel, se prepară gelatina, iar zahărul se caramelizează.
Separat, se încălzeşte frişca şi se toarnă peste zahărul topit. Se trage de pe foc, se pune untul şi se repune pe foc pentru a se omogeniza şi întări.
Se adaugă apoi gelatina scursă, se amestecă şi se lasă să se răcească.
Se scoate prăjitura din congelator, se toarnă sosul caramel şi se dă la rece pentru 4 ore. Se serveşte presărată cu alune prăjite.
Prajitura cu spuma de mere
Pofta buna!