Prajitura cu spuma de mure
PrinteazaPrajitura cu spuma de mure din: oua, zahar, faina, unt, sare, frisca, smantana, sirop, mure.
Pentru blat:
- 6 ouă
- 180 g zahăr
- 6 linguri rase făină
- 50 g unt
- 1 praf sare
Pentru crema:
- 200 ml frişcă lichidă
- 2 linguri smântână
- 200 ml sirop de mure
- 250 g mure scurse de sirop
- 1 plic (10 g) de gelatină
Pentru spuma de mure:
- 100 ml frişcă lichidă
- 50 ml sirop de mure
- 1 mână de mure coapte, pentru decor
Mod de preparare:
Se bat albuşurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până se obţine o bezea tare. Se încorporează gălbenuşurile frecate cu untul moale. Se adaugă făină în ploaie şi se omogenizează.
Se coace 20 minute la foc potrivit, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se scoate blatul de pe hârtie, se lasă să se răcească, apoi se taie în două jumătăţi.
Se pun 250 g mure la fiert cu o cană de zahăr şi 50 ml apă rece. Se lasă să clocotească la foc mic 30 minute, apoi se strecoară şi se lasă să se răcească.
Se bate frişca, se încorporează siropul, turnat în fir subţire, urmat, tot în fir subţire, de gelatina hidratată în 100 ml apă rece şi apoi topită la bain-marie.
Se toarnă crema peste blat, se presară mure scurse, se aşază deasupra cealaltă jumătate de blat, se presează uşor cu mâna şi se dă la rece cel puţin 2 ore, de preferat de seara până dimineaţa, apoi se taie în forma dorită.
Pofta buna!