Prajitura cu stafide, alune si mere

Printeaza

Prajitura cu stafide, alune si mere din: făină, zahăr, apa, praf de copt, ulei, alune, scortisoara, stafide, mere, gem sau dulceaţă, compot.

Prajitura cu stafide, alune si mere

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 150 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 150 ml ulei
  • 150 g alune
  • 1 linguriţă scorţişoară

Pentru umplutură:

  • 50 g stafide
  • 4 mere
  • 150 g zahăr
  • 150 g gem sau dulceaţă
  • 150 ml compot

Mod de preparare:

Pentru umplutură, pui zahăml şi-l topeşti într-o tavă pentru tort.

Tapetezi pereţii tăvii cu/ahărul caramelizat, iar apoi aşezi în tavă merele întregi spă­late şi curăţate de cotor.

Le umpli cu stafide şi dulceaţă sau gem şi le dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până se coc şi lasă zeamă.

Intre timp, prepari blatul. Amesteci făina cu zahăml, scorţişoara şi praful de copt.

Adaugi uleiul şi apa şi omogenizezi. La final pui alunele.

Tomi aluatul peste merele caramelizate şi dai tava la cuptor alte 40 de minute, până când prăjitura trece testul scobitorii.

Când este gata, o laşi să se răceaşcă 10 minute, apoi o răstomi pe un platou şi o însiropezi cu compot.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu bezea si nectarine

Prajitura cu bezea si nectarine

Prajitura cu bezea si nectarine din: nectarine, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 nectarine 300 g zahăr 5 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 10 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o […]

 

Prajitura cu prune si rom

Prajitura cu prune si rom

Prajitura cu prune si rom din: faina, zahar, ulei, iaurt, praf de copt, prune, ou, mac, smantana. Ingrediente: 350 g făină 120 gzahăr pudră 120 ml ulei 250 g iaurt 1 ou 1/2 plic cu praf de copt un praf de sare 500 g prune 100 g mac măcinat 100 g zahăr 250 ml smântână Pentru […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.