Prajitura cu stafide, cacao si glazura

Printeaza

Prajitura cu stafide, cacao si glazura din: oua, zahar pudra, lapte, cacao, bicarbonat, faina, nuca, margarina, zahar pudra, stafide, faina, zahar vanilat, cacao, bicarbonat.

 

blat:

  • 5 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 g faina
  • 50 g nuca tatiata

cremă:

  • 1 margarină
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g stafide
  • 3 linguri făină
  • 1 ou
  • 1 zahăr vanilat
  • 250 g zahăr pudră
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingură cacao
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare:

Prajitura cu stafide, cacao si glazura: Freci 5 gălbenuşuri cu 250 g zahăr pudră, 8 linguri de lapte, cacaua, 1 linguriţă bicarbo­nat de sodiu stins cu lapte şi 200 g făină.

Baţi albuşurile spumă cu 50 g nucă tăiată şi amesteci cu compoziţia de gălbenuşuri. Dai la copt.

Apoi pui 200 g stafide la înmuiat în esenţă de rom (2 sticluţe). Amesteci 3 linguri de făină cu 1 ou şi cu 200 ml lapte, laşi să fiarbă până se îngroaşă, pui la răcit şi amesteci apoi cu 200 g margarină  frecată cu 200 g zahăr pudră.

Pui crema pe blat, iar deasupra faci o gla­zură la alegere sau foloseşti o glazură din comerţ.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

retete

Macrou la Cuptor cu Mirodenii Aromate

Macrou la Cuptor cu Mirodenii Aromate din: macrou, ulei de masline, usturoi, busuioc, cimbru, rozmarin, piper, sare, lamaie, frunze de patrunjel. Această rețetă este o combinație perfectă de arome mediteraneene și se prepară rapid și ușor.   Ingrediente: 4 bucăți de macrou (aproximativ 200g fiecare) 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.