Prajitura cu stafide, curmale si caju
PrinteazaPrajitura cu stafide, curmale si caju din: biscuiţi, unt, esenta de rom, scortisoara, zahar, lapte, caju, mix de seminţe, stafide, curmale, ciocolată topită, marmeladă, miere sau o cremă, la alegere.
Ingrediente:
- 300 g biscuiţi
- unt cat o nucă
- esenţă de rom
- scorţişoară
- zahăr
- lapte
Pentru umplutură:
- 200 g caju
- 100 g mix de seminţe
- 50 g zahăr
- stafide
- curmale
Pentru decor:
- ciocolată topită, marmeladă, miere sau o cremă, la alegere
Mod de preparare:
Macini, în robotul de bucătărie sau în mojar, 300 g de biscuiţi, până devin de consistenţa pesmetului.
Aceştia se amestecă cu o nucă de unt, esenţa de rom, scorţişoară, zahăr şi lapte (laptele îl adaugi treptat), până când devine un aluat tare. împărţi acest „aluat” în două bucăţi egale.
Dintr-o bucată realizezi blatul prăjiturii, punând în inelul de bucătărie şi apăsând bine.
200 g caju, hidratat peste noapte, 100 g mix de seminţe, la fel hidratate de seara (în mix pot fi seminţe de floarea-soarelui, de mac, de susan, de in, de bostan etc.) le mixezi împreună cu 50 g zahăr, stafide, curmale, tăiate în prealabil), până devin aidoma unei paste.
Torni peste stratul de biscuiţi, întinzi uniform şi, peste umplutură, pui bucata rămasă din aluatul cu biscuiţi.
Poţi orna cu ciocolată topită, cu marmeladă, cu miere, cu orice fel de cremă doreşti, cu nuci, alune, curmale, bomboane, după bunul plac. Ţii prăjitura la frigider, până în momentul servirii.
Prajitura cu stafide, curmale si caju
Pofta buna!