Prajitura cu stafide, curmale si caju

Printeaza

Prajitura cu stafide, curmale si caju din: biscuiţi, unt, esenta de rom, scortisoara, zahar, lapte, caju, mix de seminţe, stafide, curmale, ciocolată topită, marmeladă, miere sau o cremă, la alegere.

 

Ingrediente:

  • 300 g biscuiţi
  • unt cat o nucă
  • esenţă de rom
  • scorţişoară
  • zahăr
  • lapte

Pentru umplutură:

  • 200 g caju
  • 100 g mix de seminţe
  • 50 g zahăr
  • stafide
  • curmale

Pentru decor:

  • ciocolată topită, marmeladă, miere sau o cremă, la alegere

Mod de preparare:

Macini, în robotul de bucătărie sau în mojar, 300 g de biscuiţi, până devin de consistenţa pesmetului.

Aceştia se amestecă cu o nucă de unt, esenţa de rom, scorţişoară, zahăr şi lapte (laptele îl adaugi treptat), până când devine un aluat tare. împărţi acest „aluat” în două bucăţi egale.

Dintr-o bucată realizezi blatul prăjiturii, punând în inelul de bucătărie şi apăsând bine.

200 g caju, hidratat peste noapte, 100 g mix de seminţe, la fel hidratate de seara (în mix pot fi seminţe de floarea-soarelui, de mac, de susan, de in, de bostan etc.) le mixezi împreună cu 50 g zahăr, stafide, curmale, tăiate în prealabil), până devin aidoma unei paste.

Torni peste stratul de biscuiţi, întinzi uniform şi, peste umplutură, pui bucata rămasă din aluatul cu biscuiţi.

Poţi orna cu ciocolată topită, cu marmeladă, cu miere, cu orice fel de cremă doreşti, cu nuci, alune, curmale, bomboane, după bunul plac. Ţii prăjitura la frigider, până în momentul servirii.

Prajitura cu stafide, curmale si caju

Prajitura_cu_stafide_curmale_si_caju

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.