Secretele Bucătăriei: Trucuri și Tehnici pentru a Deveni un Maestru Culinar – În bucătărie, ca în orice alt domeniu, există secrete și tehnici care pot transforma prepararea mâncărurilor într-o artă culinară. Fie că ești un bucătar experimentat sau un începător entuziast, cunoașterea acestor secrete te poate ajuta să îți îmbunătățești abilitățile și să creezi mese […]
Prajitura cu stafide si dovlec si glazura cu branza
PrinteazaPrajitura cu stafide si dovlec si glazura cu branza din: faina, zahar pudra, oua, unt, stafide, piure de dovleac, scortisoara, praf de copt, rom, crema de branza.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 200 g zahăr pudră
- 4 ouă
- 150 g unt
- 50 g stafide
- 500 g piure de dovleac
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 plic de praf de copt
- esenţă rom
glazură:
- 1 ou
- 200 g cremă de brânză
- 30 g zahăr pudră
- 50 g unt
Mod de preparare:
Prajitura cu stafide si dovlec si glazura cu branza: Pune stafidele la înmuiat în esenţă de rom. Mixează ouăle cu zahărul pudră.
Adaugă untul topit, piureul de dovleac, stafidele, făina cernută, praful de copt şi scorţişoara.
Pentru glazură, bate oul cu zahărul pudră, pune untul şi crema de brânză.
Tapetează cu hârtie de copt o tavă întinsă, toarnă compoziţia de dovleac, apoi pe cea de brânză şi coace 40 de minute.
Pofta buna!
Varză Acră cu Afumătură și Mămăligă
Varză Acră cu Afumătură și Mămăligă – este un preparat tradițional românesc, cunoscut pentru gustul său. Această mâncare combină savoarea puternică a verzei murate cu aromele bogate ale afumăturii, toate servite alături de o mămăligă caldă și cremoasă. Ideală pentru sezonul rece, această rețetă nu doar că satisface pofta de mâncare, dar aduce și o […]