oua, ulei, supa, ceapa, rosii, sofran, patrunjel, sare, piper, lamaie, iaurt. Rețetele pentru diabetici sunt special concepute pentru a susține o alimentație echilibrată și sănătoasă, luând în considerare nevoile specifice ale persoanelor cu diabet. Acestea pun accentul pe controlul aportului de carbohidrați, esențial pentru menținerea nivelurilor de […]
Prajitura cu strat de mere si scortisoara
PrinteazaPrajitura cu strat de mere si scortisoara din: oua, faina, praf de copt, apa, zahar, mere, unt, scortisoara.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 160 g făină
- 1 plic praf de copt
- 30 ml apă rece
- 150 g zahăr
Pentru stratul de mere:
- 6 mere
- 150 g zahăr
- 50 g unt
- scorţişoară
Mod de preparare:
Cureţi merele de coajă şi le tai cubuleţe. Intr-un vas pui untul, adaugi merele, zahărul şi scorţişoara.
Laşi la foc mic să fiarbă, până ce merele se înmoaie. Când au fiert şi sucul format a scăzut, dai amestecul la rece.
Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu zahăr şi apă rece şi, separat, mixezi gălbenuşurile cu sare. Când albuşurile au devenit spumă, le amesteci uşor cu compoziţia de gălbenuşuri.
Incorporezi treptat făina şi praful de copt. Compoziţia obţinută o torni într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul încălzit. Laşi la copt până ce blatul devine auriu.
In tava în care a fost copt blatul, pui folie alimentară, torni merele răcite şi le întinzi cu o spatulă. Aşezi blatul, presezi puţin, apoi dai la rece până a doua zi.
Intorci tava pe un platou, astfel încât merele să fie deasupra şi porţionezi apoi prăjitura.
Pofta buna!
Macrou la Cuptor în Stil Mediterraneean
din: fileuri de macrou, lamaie, usturoi, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, rosie, ceapa rosie. Ingrediente: 2 fileuri de macrou (aprox. 200g fiecare) 1 lămâie, feliată 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 lingură de ulei de măsline extra virgin 1 linguriță de rozmarin uscat Sare și piper negru, după […]
Vreau si eu din prajitura asta