Prajitură cu Ghimbir și Mere din: mere, ghimbir, unt, zahar, oua, faina de grau, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, nuci, zahar pudra. Ingrediente: 2 mere mari, curățate și tăiate cubulețe 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras 1/2 cană de unt topit 1 cană de zahăr 2 ouă 2 cupe de făină […]
Prajitura in straturi cu cacao si vanilie
PrinteazaPrajitura in straturi cu cacao si vanilie din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, cacao, zahar pudra si margarina.
Ingrediente:
Pentru blatul de vanilie:
- 4 oua
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- o linguriţă esenţă de vanilie
- un praf sare
Pentru blatul de cacao:
- 2 ouă întregi
- 2 gălbenuşuri
- 100 g zahăr plus 20 g
- 30 g făină
- 25 g cacao
Pentru cremă:
- 2 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 100 ml apă
- o fiolă esenţă de vanilie
- 200 g margarină
Mod de preparare:
Pentru blatul de vanilie, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se albesc, apoi se adaugă esenţa de vanilie, sarea si albuşurile bătute spumă.
Se pune si făina cernută, se amestecă delicat si se toarnă compoziţia într-o tavă de copt tapetată cu hârtie.
Se coace 8 minute şi apoi se aşteaptă 5 minute înainte de a scoate blatul din tavă.
Pentru blatul de cacao, se freacă cele patru gălbenuşuri şi 100 g zahăr şi apoi se pun la bain-marie.
Se amestecă încontinuu până devine o cremă, se scoate şi se mixează până ce se răceşte.
Se adaugă făina şi cacaua, se bat albuşurile cu cele 20 g zahăr rămase şi se adaugă spuma, amestecând delicat.
Se toarnă aluatul în tavă şi se coace 10 minute. Se aşteaptă 5 minute înainte de a se scoate din tavă.
Pentru cremă, zahărul şi apa se pun pe foc şi se lasă să fiarbă 10 minute, cât să devină un sirop vâscos.
Se bat ouăle, se toarnă siropul în fir subţire şi apoi se mixează până ce crema îşi dublează volumul.
Se adaugă treptat margarina tăiată în cubuleţe. Se dă la rece 10 minute.
Blatul alb se taie în două, se pune o parte într-o tavă, se unge cu un prim strat de cremă, se pune blatul cu ciocolată, iar cremă, apoi se aşează al doilea blat de vanilie şi se decorează cu crema rămasă.
Se lasă la frigider pentru 5 ore.
Prajitura in straturi cu cacao si vanilie
Pofta buna!
Pofta buna!