Prajitura in straturi cu ciocolata
PrinteazaPrajitura in straturi cu ciocolata din: ciocolata neagra, unt, cafea, faina, bicarbonat, zahar, cacao, oua, smantana, miere, unt nesarat, smantana, frisca, ciocolata neagra.
Ingrediente:
aluat:
- 150 g ciocolata neagra
- 140 g unt
- 2 lingurite cafea
- 100 g faina
- un varf de cutit subtire bicarbonat
- 280 g zahar
- 2 lingurite cacao
- 2 oua
- 3 linguri smantana
crema caramel:
- 450 g zahar
- 2 linguri miere
- 115 g unt nesarat
- 125 ml smantana
- 2 linguri frisca lichida
glazura:
- 100 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar
- 50 g ciocolata neagra
- 2 linguri apa fiarta
decor:
- 100 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Cu o zi inainte de pregătirea finală a desertului, se face checul, pentru care ciocolata si untul se pun într-o crăticioară. Apoi, cafeaua se amestecă cu 50 ml apă si se pun peste ciocolata şi unt. Se lasă la foc mic, fără a fierbe.
Intre timp, se amestecă făina cu bicarbonatul, zahărul si cacaua. Se bat ouăle şi se amestecă cu smântână.
Apoi, făina amestecată si ouăle se pun peste ciocolata cu untul. Se amestecă si se toarnă într-o formă de chec tapetată cu foaie de copt. Se lasă 60 de minute la copt si apoi la răcit în tavă până a doua zi.
Pentru crema caramel, se pun 100 ml apă într-o tigaie încăpătoare, se adaugă zahărul şi mierea si se amestecă pentru a se topi la foc mic.
Apoi se măreşte focul şi se lasă până ce caramelul devine frumos auriu. Se stinge focul şi se adaugă untul,smântână şi frişca. Se amestecă rapid si se lasă la răcit.
Checul se taie cu un cutit lung si se aranjează împreună cu crema caramel în forma în care a copt dar tapetată cu film alimentar.
dă la rece pentru o oră. între timp se face glazura pentru care frişca şi zahărul se fierb si se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi. Apoi, se adaugă apa clocotită.
toarnă peste checul scos de la rece şi aranjat pe platou şi se lasă să se închege. Apoi, se toarnă ulterior ciocolata neagră topită la bain-marie. Cu o scobitoare se fac modelele.
Prajitura in straturi cu ciocolata
Pofta buna!
MI-ai facut pofta de o prajitura cu ciocolata