Cvas de Grâu: Preparat prin fermentarea grâului, acest cvas este nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate, datorită conținutului său de probiotice naturale și vitamine. Cvasul de grâu este perfect pentru a fi savurat în zilele calde de vară, dar poate fi o băutură reconfortantă în orice anotimp. Pregătirea ingredientelor: 12 ore (pentru înmuierea […]
Prajitura in straturi dulci
PrinteazaPrajitura in straturi dulci din: lapte de cocos, faina, zahar, sare, vanilie.
Ingrediente:
- 1,1 l lapte de cocos
- 500 g făină de orez
- 225 g zahăr tos
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă vanilie
- coloranţi (verde şi roşu)
Mod de preparare:
Prajitura in straturi dulci: fierbe laptele de cocos la foc potrivit şi apoi se lasă să se răcească. Se amestecă făina, zahărul, sarea şi vanilia.
toarnă în laptele de cocos, amestecând continuu.
împarte coca în trei părţi. Se colorează o parte verde, alta roşu, ultima lăsându-se necolorată.
frământă bine, pentru uniformizarea culorii. Se unge cu ulei o tigaie mai mică (de aproximativ 21 cm2) şi se prepară coca roşie, sub abur, aproximativ zece minute, până ce coca se întăreşte.
procedează identic cu coca verde, apoi cu cea necolorată. Se aşază în straturi (coca necolorată la mijloc) şi se lasă la abur aproximativ o jumătate de oră.
lasă să se răcească bine şi se taie felii.
Pofta buna!
Egon Müller Scharzhofberger Riesling
Egon Müller Scharzhofberger Riesling: O Bijuterie a Vinurilor Germane. Egon Müller Scharzhofberger Riesling este un vin emblematic din regiunea Mosel, Germania, recunoscut la nivel mondial pentru rafinamentul și complexitatea sa. Istoria și Tradiția Egon Müller Scharzhofberger Riesling Această cramă de familie, situată în orășelul Wiltingen, pe malul râului Saar, face parte dintr-o istorie viticolă ce […]