Prajitura Stropi de roua
PrinteazaPrajitura Stropi de roua din: lapte, oua, faina, vanilie, mere, margarina, unt.
- 1 l lapte
- 7 gălbenuşuri
- 7 linguri zahăr
- 8 – 9 linguri făină
- 1 esenţă de vanilie
- 2 kg mere
- puţină margarină
- 3 – 4 linguri zahăr
- 1/2 unt
- 7 albuşuri
- 1 pahar mic de zahăr
Mod de preparare:
Pui laptele la fiert. Intre timp, freci 7 gălbenuşuri cu 7 linguri de zahăr până ce acesta din urmă se topeşte. Pui amestecul în lapte (acesta fiind pe foc), adaugi 8-9 linguri făină, esenţa de vanilie şi amesteci bine, să nu facă niciun cocoloş.
Laşi să fiarbă lejer, la foc mic, până se îngroaşă crema, amestecând din când în când. Până se îngroaşă crema, cureţi 2 kg de mere de coajă şi le tai apoi felioare subţiri sau rondele. Pui merele tăiate într-o tavă unsă cu puţin unt sau margarină.
Peste ele, presari câteva linguri cu zahăr. Dai tava la cuptor 5-10 minute, până încep merele să lase sirop. Când crema de vanilie începe să se îngroaşe, o iei de pe foc şi, dacă doreşti, îi adaugi unt (1/2 pachet). Adaugi crema peste merele din cuptor şi laşi prăjitura să se coacă la foc mic 30-35 minute, până începe să iasă deasupra cremei din siropul merelor. între timp, baţi spumă cele 7 albuşuri rămase.
După ce le-ai bătut bine, mai adaugi un pahar mic de zahăr şi le baţi iar. Adaugi albuşurile peste cremă, le întinzi bine cu un cuţit şi le dai la cuptor maxim 10 minute. Când e coaptă prăjitura, opreşti focul şi o mai laşi în cuptor 5-10 minute. Scoţi prăjitura şi o tai când s-a răcit.
Va fi reuşită, dacă atunci când s-a răcit, pe deasupra ei apar mici periuţe, acei stropi de rouă.
Prajitura Stropi de roua
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura strop de roua
- prajitura stropi de roua