Prăjitură cu struguri
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu struguri din: faina, zahar pudra, oua, amidon de cartofi, unt, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, struguri, ulei si struguri.
- 350 g făină
- 400 g zahăr pudră
- 7 ouă
- 150 g amidon de cartofi
- 200 g unt
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 lămâie
- 500 g struguri (sau alte fructe de sezon)
- 100 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Amestecaţi bine untul şi uleiul cu 350 g zahăr, adăugaţi gălbenuşurile, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Amestecaţi bine, adăugând făina puţin câte puţin şi amidonul proaspăt cernut. Adăugaţi şi albuşurile bătute spumă şi amestecaţi uşor.
Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi daţi la cuptor timp de 10 minute, după care scoateţi şi puneţi deasupra fructele tăiate feliuţe şi presăraţi restul de zahăr pudră (50 g).
Daţi din nou la cuptor, la foc potrivit până e gata prăjitura. Tăiaţi prăjitura în pătrate sau în romburi.
Prăjitură cu struguri
Pofta buna!