Prajitura cu suc de rosii si gris
PrinteazaPrajitura cu suc de rosii si gris din: zahar, ulei, suc de rosii, praf de copt, faina, sare, lapte, gris, unt, coaja de lamaie, zeama de lamaie, lapte praf.
Ingrediente:
pentru foi:
- cate 15 linguri zahar, ulei si suc de rosii
- 1 plic praf de copt
- faina cat cuprinde
- putina sare
pentru crema:
- 700 ml lapte
- 7 linguri gris
- 200 g unt
- 300 g zahar
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- optional, lapte praf
Mod de preparare:
Pentru a obţine aluatul, amesteci toate ingredien-tele punând câte puţină făină, până când nu se mai lipeşte de mâini.
Frămânţi aluatul şi îl împărţi în 4.
Intinzi fiecare bucată pe planşeta presărată cu făină, sub forma unui dreptunghi cât tava (20×35 cm).
Coci fiecare foaie 1/4 oră, la foc mediu.
Pentru cremă, fierbi grisul cu laptele până se îngroaşă. Freci spumă untul cu zahărul şi încor-porezi treptat grisul răcit.
Torni treptat zeama de la 1/2 lămâie, ca să nu se taie crema. Dacă se taie, pui un plic de întăritor pentru frişcă şi mixezi.
Ungi 3 foi, le suprapui şi acoperi cu a patra foaie. Presezi uşor şi laşi deser-tul în frigider 24 de ore. Intre foile 2 şi 3 poţi să pui gem acrişor.
Prajitura cu suc de rosii si gris
Pofta buna!