Prajitura cu suc de rosii si gris

Printeaza

Prajitura cu suc de rosii si gris din: zahar, ulei, suc de rosii, praf de copt, faina, sare, lapte, gris, unt, coaja de lamaie, zeama de lamaie, lapte praf.

 

Ingrediente:

pentru foi:

  • cate 15 linguri zahar, ulei si suc de rosii
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • putina sare

pentru crema:

  • 700 ml lapte
  • 7 linguri gris
  • 200 g unt
  • 300 g zahar
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • optional, lapte praf

 

 

Mod de preparare:

Pentru a obţine aluatul, amesteci toate ingredien-tele punând câte puţină făină, până când nu se mai lipeşte de mâini.

Frămânţi aluatul şi îl împărţi în 4.

Intinzi fiecare bucată pe planşeta presărată cu făină, sub forma unui dreptunghi cât tava (20×35 cm).

Coci fiecare foaie 1/4 oră, la foc mediu.

Pentru cremă, fierbi grisul cu laptele până se îngroaşă. Freci spumă untul cu zahărul şi încor-porezi treptat grisul răcit.

Torni treptat zeama de la 1/2 lămâie, ca să nu se taie crema. Dacă se taie, pui un plic de întăritor pentru frişcă şi mixezi.

Ungi 3 foi, le suprapui şi acoperi cu a patra foaie. Presezi uşor şi laşi deser-tul în frigider 24 de ore. Intre foile 2 şi 3 poţi să pui gem acrişor.

Prajitura cu suc de rosii si gris

Prajitura_cu_suc_de_rosii_si_gris

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.