Prajitura cu nuca de cocos din: faina, zahar, nuca de cocos, unt, oua, lapte de cocos, extract de vanilie, praf de copt, sare. Ingrediente: 200g făină 150g zahăr 150g nucă de cocos (plus puțin extra pentru ornat) 150g unt topit 4 ouă 200ml lapte de cocos 1 linguriță extract de vanilie 1 linguriță praf de […]
Prajitura suedeza
PrinteazaPrajitura suedeza din: zahar, faina, apa, unt, praf de copt, oua, mere, vanilie, lamaie, ciocolata, frisca.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- 1 lingură apă
- 125 g unt
- 1 lingură praf de copt
- 3 ouă
Pentru umplutură:
- 70 g unt
- 250 g zahăr
- 100 ml apă
- 5 mere
- 1 plic budincă de vanilie
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 50 g ciocolată neagră
- 500 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Freci untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. încorporezi ouăle, făina, apa şi praful de copt, iar după ce s-au omogenizat torni compoziţia într-o tavă de tort. Ţii la cuptor până trece testul scobitorii şi laşi la răcorit.
Cureţi merele şi le dai prin râzătoare. Le pui în tigaie cu apa, zahărul, untul şi zeama de lămâie.
Laşi să fiarbă până scade apa şi se înmoaie merele, dai deoparte şi adaugi budinca preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Pui compoziţia peste blat, o nivelezi şi o dai la rece 1-2 ore.
Baţi frişca şi o întinzi peste mere, iar deasupra razi ciocolata.
Dai din nou prăjitura la rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!