Prajitura cu susan si miere
PrinteazaPrajitura cu susan si miere din: făină, amidon, ouă, seminţe de susan prăjite, zahăr, miere, ulei de arahide, apă, apă fierbinte.
- 125 g făină
- 90 g amidon
- 3 ouă
- seminţe de susan prăjite
- 1 ceaşcă zahăr
- 1 1/2 lingură miere
- 2 1/2 ceşti ulei de arahide
- 3 ceşti apă
- 2 ceşti apă fierbinte
Mod de preparare:
Un sfert din cantitatea de amidon, cernut în prealabil, se amestecă cu făina de grâu. Ouăle se sparg, se bat şi se amestecă cu o ceaşcă cu apă şi se toarnă peste compoziţia din amidon cu făină şi se amestecă bine, pentru a nu face cocoloaşe.
O farfurie întinsă se unge bine cu ulei de arahide. Pasta obţinută anterior se pune într-o oală în care fierb două ceşti cu apă, amestecând spre a nu se lipi de fund. Când începe să se îngroaşe se amestecă puternic, contmuând până ce s-a legat bine.
Fierbinte, se răstoarnă în farfuria unsă cu ulei de arahide şi se răsfiră, obţinând un fel de turtoaică, de aproximativ un centimetru grosime. După ce se răceşte, se taie fâşii de patru centimetri lăţime, ce se tăvălesc pe rând prin restul de amidon.
Se prepară un sirop din apă fierbinte, zahăr şi miere. în uleiul bine încins, se pun la prăjit prăjiturelele. Se lasă până se rumenesc frumos. Se pun pe platoul de servit, se toarnă siropul şi se presară deasupra seminţe de susan.
Pofta buna!
Foarte buna prajitura cu susan