Prajitura cu taitei si lapte de cocos
PrinteazaPrajitura cu taitei si lapte de cocos din: făină de orez, apă fiartă, coloranţi (roşu şi verde), frunze proaspete de banane, zahăr nerafinat, zahăr tos, lapte de cocos, sare, frunze de pandan.
Ingrediente:
- 300 g făină de orez
- 600 ml apă fiartă
- coloranţi (roşu şi verde)
- frunze proaspete de banan
Pentru sosul de cocos:
- 250 g zahăr ne rafinat
- 100 g zahăr tos
- 750 ml lapte de cocos
- 1/2 linguriţă sare
- 2 frunze de pandan
- frunze proaspete de banan
Mod de preparare:
Prajitura cu taitei si lapte de cocos: Se înveleşte făina de orez într-o pânză şi se ţine sub abur circa o oră.
Se pune orezul moale rezultat într-un castron şi se toarnă apă fierbinte, puţin câte puţin, amestecând cu o lingură de lemn, pentru a nu face cocoloaşe.
Se împarte coca în trei părţi egale. Se colorează o parte verde; alta roşu, ultima rămânând necolorată.
Se frământă bine, pentru uniformizarea culorii (cele două părţi la care s-axidăugat colorant).
Se pune coca în formele făcute special pentru această prăjitură.
Se scoate şi se aşază coca pe o frunză de banan. (Va avea o formă circulară, cu diametrul de cinci centimetri şi o -grosime de un cm).
Se pune sub abur pentru treizeci de minute. Se lasă să se răcească şi se serveşte cu sos de cocos.
Pentru sosul cocos, amestecaţi şi apoi fierbeţi toate ingredientele, amestecând continuu, pentru a nu se tăia faptele.
Treceţi-l apoi printr-o sită .
Pofta buna!