Prajitură cu Ghimbir și Mere din: mere, ghimbir, unt, zahar, oua, faina de grau, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, nuci, zahar pudra. Ingrediente: 2 mere mari, curățate și tăiate cubulețe 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras 1/2 cană de unt topit 1 cană de zahăr 2 ouă 2 cupe de făină […]
Prajitura la tava cu capsuni – delicioasa si usor de preparat
PrinteazaPrajitura la tava cu capsuni din: unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, alune, branza de vaci, gelatina, frisca, capsuni.
blat:
- 250 g unt
- 230 g zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 6 oua
- 300 g faina
- 3 lingurite praf de copt
- 125 g alune macinate
umplutura:
- 800 g branza de vaci
- 300 g zahar
- 2 plicuri de gelatina instant
- 200 g frisca
- 1,250 kg capsuni
- 2 plicuri praf de glazura de gelatina rosie
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 175C. Se bate untul cu zahar tos si zaharul vanilat; se inglobeaza pe rand ouale.
Se inglobeaza apoi faina amestecata cu praf de copt si alunele. Se unge cu unt o tava si se repartizeaza aluatul; se coace 25-30 de minute.
Se lasa sa se raeasca. Se amesteca branza de vaci cu 200 g zahar. Se adauga gelatina si se amesteca.
Se bate frisca si se inglobeaza. Se repartizeaza pe blat. Se pregatesc capsunile si se taie jumatati; se repartizeaza pe crema.
Se prepara o glazura din praful din plic, 100 g zahar si 500 ml apa; se lasa sa dea in clocot, amestecand.
Se toarna peste fructe.
Prajitura la tava cu capsuni
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitură cu Ghimbir și Mere
Pofta buna!