Prajitura la tava cu capsuni
PrinteazaO reteta de prajitura la tava cu capsuni din: margarina, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, capsuni, frisca si zahar pudra.
- 320 g margarină
- 300 g zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilinat
- 5 ouă
- 500 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 kg căpşuni
- 200 ml frişcă
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, se bat 200 g margarină cu 200 g zahăr şi 1 plic zahăr vanilinat, până ce se dizolvă tot zahărul. Se înglobează pe rând ouăle. Se înglobează 300 g făină amestecată cu praful de copt; se repartizează aluatul pe o tavă unsă.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se curăţă căpşunile şi se taie sferturi. Se aranjează uniform pe aluat. Se frământă un aluat grunjos din 200 g făină, 120 g margarină, 100 g zahăr şi 1 plic zahăr vanilinat. Se repartizează pe prăjitură şi se coace la cuptor 35-40 min. Se scoate apoi din cuptor şi se lasă să se răcească.
Se bate frişca împreună cu 1 plic zahăr vanilinat. Prăjitura se pudrează cu zahăr, se taie felii şi se serveşte cu frişcă.
Prajitura la tava cu capsuni
Pofta buna!