Prajitura la tava cu capsuni

Printeaza

O reteta de prajitura la tava cu capsuni din: margarina, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, capsuni, frisca si zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura la tava cu capsuni

  • 320 g margarină
  • 300 g zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilinat
  • 5 ouă
  • 500 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg căpşuni
  • 200 ml frişcă
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se bat 200 g margarină cu 200 g zahăr şi 1 plic zahăr vanilinat, până ce se dizolvă tot zahărul. Se înglobează pe rând ouăle. Se înglobează 300 g făină amestecată cu praful de copt; se repartizează aluatul pe o tavă unsă.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se curăţă căpşunile şi se taie sferturi. Se aranjează uniform pe aluat. Se frământă un aluat grunjos din 200 g făină, 120 g margarină, 100 g zahăr şi 1 plic zahăr vanilinat. Se repartizează pe prăjitură şi se coace la cuptor 35-40 min. Se scoate apoi din cuptor şi se lasă să se răcească.

Se bate frişca împreună cu 1 plic zahăr vanilinat. Prăjitura se pudrează cu zahăr, se taie felii şi se serveşte cu frişcă.

Prajitura la tava cu capsuni

Prajitura la tava cu capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.