Prăjitură în tavă cu fructe de pădure
PrinteazaPrăjitură în tavă cu fructe de pădure din: oua, unt, zahar, zahar vanilinat, faina, amidon, praf de copt, branza, suc de lamaie, coaja de lamaie, mure, coacaze rosii, glazura de tort, frisca si zahar vanilinat.
aluat:
- 5 oua
- 300 g unt
- 250 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 450 g faina
- 50 g amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 300 g branza dulce
- 6 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
topping:
- 1 kg mure
- 500 g coacaze rosii
- 1 pachetel glazura de tort, transparenta
si:
- 250 g frisca
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 plic intaritor pentru frisca
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. într-un castron puneţi unt cu zahărul şi zahărul vanilinat şi bateţi cu mixerul.
Adăugaţi gălbenuşurile şi bateţi în continuare.
Amestecaţi făina cu praful de copt şi amidonul şi încorporaţi-le în aluat. Scurgeţi brânza dulce.
Ameste- caţi-o cu sucul şi coaja de lămâie. Adăugaţi 1/3 din brânză în aluat. Bateţi albuşurile spumă şi încorporaţi-le.
Tapetaţi tava cu hârtie pentru copt, turnaţi aluatul şi coaceţi-l cca. 25 de minute. Lăsaţi-l să se răcească.
Intindeţi restul brânzei peste prăjitură, apoi presăraţi fructele de pădure.
Pregătiţi glazura şi turnaţi-o pe prăjitură. Bateţi frişca, zahărul vanilinat şi întăritorul şi ornaţi.
Prăjitură în tavă cu fructe de pădure
Pofta buna!
Vreau si eu, toata tava daca se poate :))