Prăjitură în tavă cu fructe de pădure

Printeaza

Prăjitură în tavă cu fructe de pădure din: oua, unt, zahar, zahar vanilinat, faina, amidon, praf de copt, branza, suc de lamaie, coaja de lamaie, mure, coacaze rosii, glazura de tort, frisca si zahar vanilinat.

Ingrediente:Prajitura_în_tava_cu_fructe_de_padure

aluat:

  • 5 oua
  • 300 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 450 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 g branza dulce
  • 6 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

topping:

  • 1 kg mure
  • 500 g coacaze rosii
  • 1 pachetel glazura de tort, transparenta

si:

  • 250 g frisca
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 plic intaritor pentru frisca

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. într-un castron puneţi unt cu zahărul şi zahărul vanilinat şi bateţi cu mixerul.

Adăugaţi gălbenuşurile şi bateţi în continuare.

Amestecaţi făina cu praful de copt şi amidonul şi încorporaţi-le în aluat. Scurgeţi brânza dulce.

Ameste- caţi-o cu sucul şi coaja de lămâie. Adăugaţi 1/3 din brânză în aluat. Bateţi albuşurile spumă şi încorporaţi-le.

Tapetaţi tava cu hârtie pentru copt, turnaţi aluatul şi coaceţi-l cca. 25 de minute. Lăsaţi-l să se răcească.

Intindeţi restul brânzei peste prăjitură, apoi presăraţi fructele de pădure.

Pregătiţi glazura şi turnaţi-o pe prăjitură. Bateţi frişca, zahărul vanilinat şi întăritorul şi ornaţi.

Prăjitură în tavă cu fructe de pădure

Prajitura_în_tava_cu_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu, toata tava daca se poate :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.