Prăjitură la tavă cu prune

Printeaza

O reteta de prajitura la tava cu prune din: drojdie, lapte, zahar, ou, unt, sare, baton de vanilie, lapte, zahar, gris, galbenusuri, prune, martipan si zahar pudra.

Ingrediente:Prăjitură la tavă cu prune

  • 1 cub drojdie
  • 200 ml lapte călduţ
  • 60 g zahăr
  • 1 ou
  • 80 g unt moale
  • 1 praf sare.

umplutura:

  • 1 baton de vani­lie
  • 500 ml lapte
  • 40 g zahăr
  • 90 g griş
  • 4 gălbenuşuri
  • 1,2 kg prune
  • 300 g marţipan
  • 2-3 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un castron si se face o adancitura la mijloc. Se faramiteaza cubul de drojdie in adancitura si se amesteca impreuna cu lapte, zahar si putina faina de pe margini. Se acopera si se lasa sa creasca la caldura circa 20 minute. Se inglobeaza oul, untul si sarea, apoi se acopera din nou si se mai lasa sa creasca 20 de minute.

Intre timp, se taie in doua batonul de vanilie pe lung si se scoate miezul cu varful cutitului. Batonul si miezul se dau in clocot cu lapte si zahar; se adauga grisul si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Apoi se ia vasul de pe foc si se indeparteaza batonul de vanilie. Se incorporeaza ouale in compozitie. Se spala prunele si se sterg, se taie in jumatate si se scoate samburele.

Se intinde o foaie de martipan de marimea tavii (35×40 cm). Se incinge cuptorul la 175 C. Se intinde o foaie din aluatul dospit si se aseaza in tava unsa; se ridica margini inalte. Se aseaza deasupra foaia de martipan, apoi se repartizeaza crema de gris si se aseaza prunele. Se pudreaza cu zahar si se coace prajitura pe nivelul cel mai de jos al cuptorului circa 45 minute.

Prăjitură la tavă cu prune

Prăjitură la tavă cu prune

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • placinta cu prune din aluat dospit
  • placinta cu prune si crema de gris

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.