Prăjitură la tavă cu vanilie si caise
PrinteazaO reteta de prajitura la tava cu vanilie si caise din: unt, faina, scortisoara, zahar, lapte, budinca de vanilie, smantana, branza de vaci, caise si gelatina.
- 90 g unt
- 150 g faina
- 1 varf de scortisoara macinata
- 180 g zahar
- 250 ml lapte
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 250 g smantana dulce
- 250 g branza de vaci
- 1 conserva (425 g) jumatati de caise
- 1 plic praf de glazura de gelatina transparenta
Mod de preparare:
Se topeşte untul; se frământă cu făină, scorţişoară şi 100 g zahăr, până ce se obţin firimituri de. aluat. Se incrustează într-o tavă dreptunghiulară (20 x 15 cm) unsă. Se dau în clocot 200 ml lapte.
Se dizolvă praful de budincă în 50 ml lapte, împreună cu 60 g zahăr; se bate bine compoziţia cu telul; se toarnă peste laptele de pe foc, se înglobează şi se dă în clocot. Se încinge cuptorul la 175°C.
Se înglobează în budincă smântână dulce şi brânza de vaci; se repartizează pe blat. Se lasă caisele să se scurgă şi se pune deoparte sucul. Se aşază caisele în tavă, peste aluat, cu partea scobită în sus.
Se coace prăjitura în partea de jos a cuptorului cca 1 oră; se lasă să se răcească. Se amestecă 250 ml suc de la caise cu praful de glazură transparentă şi restul de zahăr; se repartizează pe prăjitură şi se lasă să se întărească.
Prăjitură la tavă cu vanilie si caise
Pofta buna!