Prăjitură tiramisu cu ingheţată
PrinteazaO reteta delicioasa de tiramisu cu: mascarpone, zahar tos, vin, ciocolata neagra, smantana dulce, cafea, coniac, piscoturi, cacao, fulgi de ciocolata.
- 500g de mascarpone
- 115g de zăhar tos
- 6 linguri de vin Marsala (sau alt vin dulce fortifiat, ca de exemplu Sherry)
- 50g de ciocolată neagră, bucăţi
- 142ml de smântână dulce, bătută până se obţine o frişcă neîndulcită
- 5 linguri de cafea proaspătă
- 85g de zahăr tos
- 3 linguri de coniac
- 200g pişcoturi de şampanie
Ingrediente decor:
- cacao, pentru presărat
- 142ml de smântână dulce, bătută
- fulgi sau cârlionţi de ciocolată
Mod de preparare:
Se tapetează o formă de chec cu folie alimentară. Se bat crema de brânză, zahărul şi vinul, apoi se încorporează ciocolata şi frişca.
Se pregăteşte o cafea cu 600ml de apă clocotită, se lasă 5 minute, se strecoară într-un bol şi se adaugă zahărul şi coniacul.
Se dau deoparte 2 pişcoturi, iar restul se scufundă repede îrTtafea, pe măsură ce se aliniază pe fundul şi de-a lungul formei, în picioare (vor depăşi înălţimea formei).
Se răstoarnă în formă jumătate de amestec.Se înmoaie ultimele 2 pişcoturi în cafea şi se aşază deasupra, de-a lungul formei.
Se toamă restul de amestec deasupra, apoi se acoperă cu pişcoturile înmuiate în cafea de pe margini şi se apasă uşor peste umplutură.
Se acoperă şi se dă la congelator. Pentru a servi, se scoate pe o farfurie, se desface folia alimentară şi se presară cu cacao din belşug. Se aşază deasupra frişcă şi se ornează cu ciocolată.
Prăjitură tiramisu cu ingheţată
Pofta buna!
Ce bine arata prajitura tiramisu