Prajitura Titirez
PrinteazaPrajitura Titirez din: oua, faina, ciocolata amaruie, frisca, unt, fulgi de migdale, zahar vanilat, zahar pudra, cacao, branza ricotta, albusuri si esenta de vanilie.
- 6 oua
- 250 g faina
- 375 g ciocolata amaruie
- 4 linguri frisca
- 200 g unt
- 75 g migdale fulgi
- zahar vanilat
- 200 g zahar pudra
- un praf sare
- 4 linguri cacao
- pentru crema:
- 350 g branza ricotta
- 125 g zahar pudra
- 3 albusuri
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata la baie de aburi. Se adaugă frişca şi se lasă apoi să se răcorească. Se freacă untul cu zahărul, se adaugă ouăle, un praf de sare, vanilia, fulgii de migdale şi la final, ciocolata topită, făina şi cacaua.
Se încorporează şi se obţine un aluat care se toarnă cu poşul în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se dă la cuptor, la 150°C. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi vanilia şi apoi se amestecă cu ricotta. Formele coapte se umplu.
Prajitura Titirez
Pofta buna!
ce simpatic arata prajiturica asta 🙂
prajitura titirez, hihihih