Prajitura Trandafirul Negru
PrinteazaPrajitura Trandafirul Negru din: faina, margarina, zahar, ou, praf de copt, lapte, hartie pentru copt, mac, margarina, zahar pudra, lamaie, mar, folie de aluminiu, budinca de vanilie, ciocolata.
Pentru aluat:
- 700 g făină
- 100 g margarină
- 300 g zahăr
- 1 ou
- 1 pachet praf de copt
- 100 ml lapte
- hârtie pentru copt
Pentru umplutură:
- 200 g mac măcinat
- 200 g făină
- 100 g margarină cub
- 250 g zahăr pudră
- 200 ml lapte
- coaja de la o lămâie
- 1 măr ras pe râzătoare
- 1/2 pachet praf de copt
- folie de aluminiu
Pentru cremă:
- 1 l lapte
- 3 pachete budincă de vanilie
- 250 g margarină cub
- 250 g zahăr
- 2 linguri de zahăr pudră
Pentru ornat:
- ciocolată albă sau o glazură la alegere
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Amesteci făina, margarina, zahărul, oul şi praful de copt, adăugând lapte cât să obţii un aluat care să poată fi întins. Aluatul obţinut îl împărţi în 6 bucăţi. Din 2 părţi coci 2 foi de mărimea tăvii, pe dosul acesteia.
Celelalte 4 părţi le întinzi şi pe ele una câte una şi le umpli cu compoziţia de mai jos. Coci cele 4 rulade în interiorul tăvii care a fost tapetată cu hârtie de copt, unsă cu margarină.
Pregăteşti umplutura pentru rulade aşa:
Macul, făina, margarina, zahărul, 1/2 pachet praf de copt, le amesteci cu 200 ml lapte, adaugi coaja de lămâie şi mărul răzuit.
Amesteci bine, să se omogenizeze, şi umpli cele 4 foi, le rulezi şi le aşezi într-o tavă în care ai pus fie folie de aluminiu Fino unsă cu margarină, fie o tapetezi cu hârtie pentru copt. Dai tava la cuptor, să se coacă ruladele. Acestea se vor uni între ele în timpul coacerii. Când le vei scoate din cuptor, nu se vor dezlipi, ci vor rămâne lipite .
Pregăteşti crema dintre foi asa:
Amesteci budinca cu zahărul şi pui treptat laptele rece, apoi pui la fiert amestecul până se îngroaşă. Când e gata, laşi budinca la răcit, între timp, freci 250 g margarină cu 2 linguri de zahăr pudră. Când budinca s-a răcit, adaugi margarina frecată şi amesteci bine.
Asamblezi prăjitura aşa:
Pui pe o tavă mai mare o foaie coaptă pe dosul tăvii, o ungi cu 1/2 din crema de budincă şi aşezi peste ea cele 4 rulade coapte, fără să le desparţi. Pui peste cele 4 rulouri restul de cremă şi acoperi cu cealaltă foaie. Deasupra foii, pui ciocolata albă de menaj topită şi presari ciocolată albă răzuită sau foloseşti o glazură în două culori.
Prajitura Trandafirul Negru
Pofta buna!
E buna prajitura asta?