Prajitura cu umplutura de curmale

Printeaza

Prajitura cu umplutura de curmale din: faina, fulgi de ovaz, zahar, unt, praf de copt, sare, curmale, apa, zahar, vanilie.

Inrgediente:Prajitura_cu_umplutura_de_curmale

  • 180 g faina
  • 135 g fulgi de ovaz
  • 200 g zahar
  • 120 g unt moale
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 500 g curmale
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • o fiola subtire vanilie

pentru tava:

  • 10 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, se curăţă curmalele de sâmburi şi apoi se pun la foc cu zahărul si apa. Se fierb 10 minute si, după ce s-a răcorit un pic amestecul, se mixează şi se adaugă vanilia.

Se amestecă fulgii de ovăz mărunţiţi cu făina, zahărul, untul moale, praful de copt şi sarea.

Tava de copt se unge cu unt şi se aşază jumătate din cantitatea de amestec de fulgi de ovăz.

Se pune toată umplutura de curmale şi apoi se acoperă cu a doua jumătate a amestecului de fulgi.

Se dă la cuptor pentru 20 de minute si apoi se lasă să se răcească total înainte de tăiere.

Prajitura cu umplutura de curmale

Prajitura_cu_umplutura_de_curmale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.