Prajitura cu umplutura de curmale
PrinteazaPrajitura cu umplutura de curmale din: faina, fulgi de ovaz, zahar, unt, praf de copt, sare, curmale, apa, zahar, vanilie.
- 180 g faina
- 135 g fulgi de ovaz
- 200 g zahar
- 120 g unt moale
- 1/2 lingurita praf de copt
- un praf sare
pentru umplutura:
- 500 g curmale
- 250 ml apa
- 100 g zahar
- o fiola subtire vanilie
pentru tava:
- 10 g unt
Mod de preparare:
Pentru umplutură, se curăţă curmalele de sâmburi şi apoi se pun la foc cu zahărul si apa. Se fierb 10 minute si, după ce s-a răcorit un pic amestecul, se mixează şi se adaugă vanilia.
Se amestecă fulgii de ovăz mărunţiţi cu făina, zahărul, untul moale, praful de copt şi sarea.
Tava de copt se unge cu unt şi se aşază jumătate din cantitatea de amestec de fulgi de ovăz.
Se pune toată umplutura de curmale şi apoi se acoperă cu a doua jumătate a amestecului de fulgi.
Se dă la cuptor pentru 20 de minute si apoi se lasă să se răcească total înainte de tăiere.
Prajitura cu umplutura de curmale
Pofta buna!