Prajitura ungureasca
PrinteazaPrajitura ungureasca din: oua, zahar, lapte, faina, unt, nuca, lamaie, amoniac.
Pentru crema:
- 8 gălbenuşuri
- 250 g zahăr
- 250 ml lapte
- 4 linguri de făină
- esenţă (vanilie, rom)
- 400 g unt
Pentru blat 1:
- 8 albuşuri
- 250 g zahăr
- 500 g nucă măcinată
Pentru blat 2:
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 linguriţă de amoniac stins în otet
Pentru sirop:
- 150 ml apă
- 50 g zahăr
- esenţe
Mod de preparare:
Pentru cremă, pune într-un vas la bain-marie gălbenuşurile, zahărul, laptele şi făina până se îngroaşă. Lasă la răcit, apoi adaugă untul şi esenţa.
Pentru sirop, fierbe apa, zahărul şi esenţele.
Pentru blatul 1, bate albuşurile cu zahărul, adaugă nuca şi coace-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Blatul este copt când este uşor rumenit. Răstoarnă-l pe o planşetă cu zahăr.
Pentru blatul 2, separă ouăle, bate albuşurile spumă, adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile, iar la final, făina în ploaie. Dă la cuptor, la foc mic.
Intr-o tavă dreptunghiulară, aşază blatul 2 răcit, însiropează-l, întinde crema şi pune blatul 1. Ţine desertul la rece 2-3 ore.
Prajitura ungureasca
Pofta buna!