Prăjitura uşoară cu pere
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura usoara cu pere din: pere, miez de nuca, faina, zahar, ulei, praf de copt, ghimbir, oua, sare, zahar pudra si zeama de lamaie.
- 6 pere mai tari
- 150 g miez de nuca
- 350 g faina
- 1 cana zahar
- 120 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita ghimbir ras
- 5 oua
- 1 praf de sare
pentru sirop:
- 80 g zahar pudra
- 2-3 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Tai perele în patru pe lung şi le scoţi sâmburii. Jumăta¬te le tai cubuleţe, iar jumătate le dai pe răzătoarea mare. Le stropeşti cu zeamă de lămaie, ca să nu se înnegrească. Amesteci făina cu praful de copt, sarea şi ghimbirul. Baţi spumă zahărul cu ouăle şi adaugi uleiul treptat, bătând continuu.
La final, încorporezi amestecul de făină miezul de nucă tocat mărunt şi perele. Torni compoziţia într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm unsă şi tapetată.
O introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru o oră. O laşi să se răcească 15 minute, scoţi prăjitura din formă şi o ungi cu un sirop făcut din zahărul pudră şi zeama de lămâie. O serveşti cu frişcă.
Prăjitura uşoară cu pere
Pofta buna!