Prajitura Valurile Dunării
PrinteazaO reteta de prajitura valurile dunarii din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, cacao, rom, visine, budinca de vanilie, lapte, ciocolata amaruie si unt.
aluat:
- 250 g unt
- 200 g zahar
- 1 praf de sare
- 6 oua
- 400 g faina
- 3 lingurite praf de copt
- circa 5 linguri lapte
- 1 lingura cacao
- 2 linguri rom
umplutura si glazura:
- 2 borcane visine (a 720 ml)
- 1 pachet budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 200 g unt moale
- 50 g zahar pudra
- 200 g glazura de ciocolata amaruie
- 25 g unt topit
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi o tavă cu grăsime. Scurgeţi vişinile. Tăiaţi untul bucăţi, adăugaţi zahărul şi sarea şi amestecaţi totul cu mixerul. Incorporaţi ouăle pe rând. Cerneţi acolo făina şi praful de copt, adăugaţi laptele şi amestecaţi bine.
Aluatul trebuie să se întindă bine, eventual mai adăugaţi lapte. Aşezaţi în tavă 1/2 de aluat şi uniformizaţi-l. Amestecaţi restul aluatului cu praful de cacao şi romul şi întindeţi-l peste aluatul din tavă. Presăraţi vişinile, apoi daţi prăjitura cca 30 min. la cuptor.
Pregătiţi budinca împreună cu laptele şi zahărul şi lăsaţi-o să se răcească. Bateţi bine untul şi zahărul pudră.Turnaţi budinca în crema din unt şi zahăr, apoi întindeţi-o peste prăjitură. Topiţi ciocolata amăruie la baie de aburi împreună cu untul topit.
Turnaţi-o imediat peste prăjitură şi, cu o furculiţă, trasaţi valuri în ciocolată. Lăsaţi prăjitura să se răcească. Presăraţi-o cu puţină cacao.
Prajitura Valurile Dunării
Pofta buna!