Prajitura vanilata cu firimituri
PrinteazaPrajitura vanilata cu firimituri din: faina, zahar, unt, cirese, oua, praf de copt, vanilie.
- 150 g făină
- 100 g zahăr
- 6 linguri cu unt rece
- sare
Pentru blat:
- 450 g cireşe
- 120 g făină
- 115 g unt
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 1/2 linguriţă cu praf de copt
- vanilie
- sare
Mod de preparare:
Pentru „firimituri”, amestecă într-un blender făina, zahărul şi sarea. Adaugă untul şi mixează până obţii „firimiturile”. Răstoarnă-le într-un castron şi dă la rece. Freacă untul cu zahărul, adaugă ouăle pe rând, vanilie, iar la final, făina amestecată cu praful de copt.
Toarnă compoziţia intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pune cireşele tăvălite prin făină, iar deasupra, firimiturile bine răsfirate pe toată suprafaţa compoziţiei. Dă la cuptorul încins pentru 45 de minute ori până ce prăjitura capătă o culoare aurie.
Lasă să se răcească în tavă şi apoi taie în pătrate.
Pofta buna!