Prajitura vanilata cu rodie si alune
PrinteazaPrajitura vanilata cu rodie si alune din: unt, zahăr vanilat, zahăr, ouă, făină, praf de copt, budincă de vanilie, lapte, rodii, alune pisate, zahăr pudră.
Ingrediente:
- 300 g unt
- 1 pljc zahăr vanilat
- 200 g zahăr
- 6 ouă
- 450 g făină
- 1 pljc praf de copt
Pentru umplutură:
- 1 plic budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 2 rodii
- 4 linguri gris
- 30 g alune pisate
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Freci spumă untul la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat, adaugi pe rând ouăle şi baţi în continuare până obţii o cremă aerată. Incorporezi uşor faina amestecată cu praful de copt.
Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coci circa 20 de minute. Amesteci praful de budincă cu puţin lapterece. Restul de lapte îl pui la fiert cu zahărul.
Când s-a încălzit laptele, torni praful de budincă şi amesteci continuu, să nu se prindă de vas. Adaugi grişul, amestecând continuu, iar după două minute iei vasul de pe foc.
Tai rodiile, scoţi seminţele, le amesteci cu crema fierbinte şi o torni peste blat. Presari alunele şi coci 20 de minute. Când se răceşte, o decorezi cu sâmburi de rodie şi cu zahăr pudră
Prajitura vanilata cu rodie si alune
Pofta buna!