Prăjitură vanilată
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura vanilata cu: oua, cacao, faina, zahar, lapte, amidon, unt, ciocolata alba.
- 6 ouă
- 3 linguri cu cacao
- 230 g făina
- 230 g zahăr
Ingrediente crema:
- 500 ml lapte
- 50 g amidon
- 125 g unt
- 2 linguri cu zahăr
- 75 g zahăr pudră
- 100 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Mixează ouăle cu zahărul şi sare până când îşi dublează volumul. încorporează treptat făina şi cacaua.
Imparte compoziţia în patru părţi egale şi coace foile pe rând, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, timp de 15 minute. Intre timp, amestecă amidonul cu zahărul.
Toarnă 100 ml de lapte, până obţii o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe.
Incălzeşte restul de lapte. Adaugă ciocolata şi, după ce s-a topit, pune amestecul de amidon şi lasă pe foc până se îngroaşă, amestecând energic.
După ce s-a răcorit, adaugă untul frecat cu zahărul pudră. Crema astfel obţinută, întind printre cele patru foi. Pudrează zahăr vanilat şi taie în pătrate.
Prăjitură vanilată
Pofta buna!