Prajitura cu vanilie, branza de vaci si stafide
PrinteazaPrajitura cu vanilie, branza de vaci si stafide din: drojdie, lapte, faina, zahar, unt, sare, oua, budinca de vanilie, lapte, branza de vaci, zahar vanilat, lamaie, stafide, fulgi de migdale, si unt.
Ingrediente:
- 1 cub de drojdie
- 200 ml de lapte
- 400 g de făină
- 100 g de zahăr
- 100 g de unt
- sare
Topping:
- 6 ouă
- 2 pliculeţe de budincă de vanilie
- 750 ml de lapte
- 200 g de zahăr
- 1 kg de brânză de vaci
- 2 pliculeţe de zahăr vanilinat
- 1 lămâie
- 40 g de stafide
- 100 g de fulgi de migdale
- 50 g de unt
- 100 g de zahăr
Mod de preparare:
Prajitura cu vanilie, branza de vaci si stafide: Dizolvaţi drojdia în 4 linguri de lapte călduţ. Cerneţi făina într-un castron şi formaţi o adâncitură în mijloc.
Turnaţi drojdia dizolvată şi amestecaţi totul cu 1 linguriţă de zahăr şi puţină făină. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l să crească cca. 30 de minute.
Frământaţi aluatul cu untul în bucăţele, cu un praf de sare, cu restul de lapte şi cu zahărul. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l 1 oră să crească.
Separaţi ouăle. Amestecaţi budinca de vanilie cu 6 linguri de lapte şi 3 gălbenuşuri. Fierbeţi restul de lapte cu 100 g de zahăr.
Adăugaţi budinca de vanilie, daţi într-un clocot, apoi lăsaţi să se răcească. Amestecaţi brânza de vaci cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.
Adăugaţi 3 gălbenuşuri. Spălaţi lămâia, radeţi-i coaja, stoarceţi-o şi adăugaţi sucul şi coaja în crema de brânză. încălziţi cuptorul la 175°C.
Intindeţi aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi înţepaţi-l cu furculiţa. Bateţi albuşurile bine şi amestecaţi-le cu budinca.
Incorporaţi budinca în crema de brânză, în care aţi adăugat stafidele, întindeţi apoi totul peste aluat şi presăraţi fulgii de migdale.
Coaceţi prăjitura cca. 60 de minute. 5 întindeţi untul topit peste prăjitura fierbinte şi presăraţi-o cu zahăr.
Poftă bună!