Prajitura cu vanilie si piscoturi

Printeaza

Prajitura cu vanilie si piscoturi din: piscoturi, portocale, lamaie, faina, unt, zahar, vanilie.

 

Ingrediente:

  • un pachet pişcoturi
  • 3 portocale
  • o lămâie
  • 500 ml lapte
  • 7 linguri făină
  • 200 g unt
  • o cană zahăr
  • o fiolă esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Se rade coaja de la o lămâie st de la o portocală şi se pune răzătura deoparte.

Se rade coaja şi celorlalte două portocale, se adaugă o lingură de zahăr peste ea şi se dă la frigider.

Din zeama celor 3 portocale, 2 linguriţe de zahăr şi 2 linguri de apă se fierbe un sirop la foc mic, până se topeşte zahărul. Se lasă la răcit.

Pentru cremă, se amestecă laptele rece cu făina şi se pun la fiert. Se amestecă încontinuu pentru a nu se face cocoloaşe.

După ce a fiert, se ia de pe foc.

Se bate untul cu restul de zahăr, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie şi portocală.

Se adaugă apoi crema fiartă şi răcită şi se omogenizează.

Intr-o tavă, se pun pişcoturile înmuiate în siropul de portocale, se acoperă cu crema, apoi se ornează cu răzătura de portocale amestecată cu zahăr. Se lasă la rece până a doua zi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.