Prajitura cu vanilie si prune

Printeaza

Prajitura cu vanilie si prune din: prune, oua, zahar, faina, ulei, lapte.

Ingrediente:

  • 500 g prune bine coapte
  • 4 ouă
  • 1 cană zahăr brun
  • 2 căni făină cernută de 3 ori
  • 1/2 cană ulei de floarea-soarelui
  • 1/2 cană lapte
  • praf de copt zahăr pudră cu aromă de vanilie

 

Mod de preparare:

Prajitura cu vanilie si prune: Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul brun. Se dizolvă praful de copt în lapte, se adaugă peste albuşuri împreună cu gălbenuşurile frecate cu ulei şi la urmă făina.

Se înglobează cu grijă, amestecând vertical.

Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se spală şi usucă prunele, se scot sâmburii şi se taie fructele sferturi. Se adaugă peste ele puţin zahăr şi scorţişoară şi se aşază pe compoziţia din tavă.

Se dă tava la cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 25-30 de minute.

După ce s-a copt prăjitura, se scoate din cuptor şi se pudrează cu zahăr pudră vanilat. Se lasă prăjitura să se răcească bine, apoi se taie bucăţi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.