Prajitura Vassilopita

Printeaza

Prajitura Vassilopita

Prajitura Vassilopita din: faina, zahar, unt, lapte, drojdie, oua, portocala, lamaie, sare, scortisoara, coriandru, smantana, zahar pudra, migdale.

 

Ingrediente aluat:

  • 350 g făină
  • 70 g zahăr
  • 50 g unt topit
  • 80 ml lapte cald
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 2 ouă
  • 1 portocală
  • 1 lămâie
  • sare
  • scorţişoară
  • coriandru

Ingrediente glazură:

  • 1 gălbenuş
  • 50 ml smântână
  • 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie (pentru glazură)
  • 20 g migdale
  • 50 ml zeamă de portocale

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu un praf de sare, apoi adaugi jumătate din cantitatea de lapte, 1 linguriţă de zahăr, drojdia şi laşi să crească 20 de minute. Incepi apoi să frămânţi încor­porând treptat zahărul şi laptele rămase, untul topit, ouăle, zeama de portocală şi cea de lămâie, un vârf de cuţit de scorţişoară şi de coriandru.

Frămânţi aluatul până se desprinde de mâini, apoi îl aşezi într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt. Laşi prăjitura să crească într-un loc mai cald, acoperită timp de 1 oră.

Ungi apoi prăjitura cu gălbenuşul bătut cu smântână si o dai la cuptor pentru 1 oră. Topesti zaharul pudra in zeama de portocale, torni glazura calda peste prajitura si presari migdalele prajite si taiate marunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.